Skip to main content

Večgeneracijski center Skupaj

Večgeneracijski center SKUPAJ predstavlja prostor druženja v lokalnem okolju v prijetno opremljeni učilnici, ki ji radi rečemo kar dnevna soba Ljudske univerze.

V večgeneracijskem centru ponujamo brezplačne aktivnosti, za vsakega nekaj. Različnim generacijam, posameznikom, skupinam in družinam ponujamo paleto delavnic, kot so ustvarjalne delavnice, delavnice za osebni razvoj in prosti čas, skupine za samopomoč, gibalne urice in svetovalne aktivnosti, predavanja o zdravi prehrani, počitniške delavnice za osnovnošolce in druge. Pozornost namenjamo vsebinam, ki pripomorejo k dvigu osebnostne rasti, socialne vključenosti, pridobitvi socialnih veščin, zaposlitve in osebne motivacije. Poseben poudarek pa dajemo predvsem medkulturnem in medgeneracijskem povezovanju.

Veliko pozornosti posvetimo svetovanju, informiranju in vzpodbujanju pomoči med uporabniki VGC Skupaj. Pomembna aktivnost programa je tudi promocija prostovoljstva, saj prostovoljci predstavljajo neprecenljiv vir pri izvedbi naših aktivnosti.

Delavnic se lahko udeležite na dveh lokacijah, in sicer se aktivnosti izvajajo v Občini Kočevje in Občini Sodražica.

 

Kontakt

Tanja Struna

Tanja Struna

01 893 82 70
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Financerji

Občina Kočevje
Občina Sodražica

Povezane novice