Skip to main content

Ljudska univerza Kočevje
smo ljudje, zato vabljeni

Podpiramo osebni razvoj

Raznovrstni programi
za različne generacije

Krožki v sklopu Univerze za tretje življenjsko obdobje, druženje in povezovanje v Večgeneracijskem centru, pomoč pri odločitvah mladih v Karierni center za mlade, prostočasne dejavnosti po šoli v Mladinskem centru.

Svetovanje odraslim

Pomagamo na karierni poti

Pomoč pri izdelavi spremnega pisma in življenjepisa (CV). Prirpava na razgovor za delo. Testi za ugotavljanje predhodno pridobljenega znanja (kaj oseba že zna). Svetovanje pred, med in po izobraževanju.

Pri nas deluje tudi Karierni center za mlade, kjer pomagamo mladim pri spoznavnaju poklicev in svetujemo pri sprejemanju odločitev za nadaljnje šolanje.

Formalna izobraževanja

Omogočamo pridobitev
osnovne izobrazbe

Program za dokončanje osnovne šole za odrasle v Kočevju in Ribnici. Poklicni tečaj Predšolska vzgoja. Programi priprav za pridobitev NPK (nacionalne poklicne kvalifikacije).

Tečaji in delavnice

Nova znanja in veščine za potrebe dela in osebni razvoj

Za mlade, starejše in zaposlene. Usposabljanje za uporabo HAACCP sistema. Tečaj komunikacije in medosebnih odnosov. Tečaj za voznika viličarja. Usposabljanje za pomočnika kuharja. Jezikovni in računalniški tečaji. Skrb za zdravje na delovnem mestu.

digitalno je naša prioriteta

Spodbujamo digitalno opismenjevanje prebivalstva

Široka paleta računalniških programov in tečajev za dvig digitalne pismenosti za zaposlene, iskalce zaposlitve in starejše, da postanejo bolj samozavestni in spretni v digitalnem okolju ter izkoristijo prednosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija.

TRAJNOSTNOST

Družbena odgovornost

Aktivno podpiramo zelene projekte in trajnostne prakse. Sodelujemo pri različnih okoljskih pobudah in mednarodnih projektih, ki vključujejo recikliranje, zmanjšanje porabe energije, inovacije v obnovljivih virih energije ter spodbujanje okoljske ozaveščenosti. Naš cilj je ustvariti bolj zeleno in trajnostno prihodnost naše skupnosti.

tu smo za vas

Predan tim strokovnjakov

ki si prizadeva za izboljšanje življenja ljudi skozi izobraževanje, karierni razvoj in osebnostno rast. V vsakem posamezniku prepoznamo edinstven potencial, ki ga z zanosom spodbujamo in razvijamo. 

Verjamemo v moč znanja, zato za vas ustvarjamo izobraževalne priložnosti, ki omogočajo širjenje obzorij. Skupaj gradimo most do boljšega jutri.

Melita Oražem

Vodja Ljudske univerze Kočevje

Maja Rupnik

Organizatorica izobraževanja odraslih

Sonja Hribar

Organizatorica izobraževanja odraslih

Urška Brinovec

Organizatorica izobraževanja odraslih

Sofija Šabič

Strokovna delavka V

Jana Pintar

Organizatorica izobraževanja odraslih

Tanja Struna

Samostojna strokovna delavka VII/2

Anamarija Petelin

Organizatorica izobraževanja odraslih

Milena Petek

Samostojna strokovna delavka VII/1

Jerneja Petek

Organizatorica izobraževanja odraslih

Nataša Zamida

Samostojna strokovna delavka VII/1

Marko Stijepić

Direktor

Bodoči sodelavec

Morda prostor prav zate?

Vaša odločitev za vseživljenjsko učenje
je priložnost za pogovor z našimi svetovalkami

Svetujemo vam pred, med in po izobraževanju. Pomagamo vam pri razvijanju vaše nadaljnje izobraževalne in karierne poti. Odkrivamo in razvijamo vaš potencial.

Pogosta vprašanja naših uporabnikov

Poišči odgovore
na pogosta vprašanja

Komu so namenjeni programi Ljudske univerze?

Programi ljudske univerze so namenjeni odraslim, ki želijo nadaljevati svoje izobraževanje, pridobiti nova znanja in veščine ali preprosto razširiti svoje obzorje. Programi so prilagojeni širokemu spektru potreb in interesov, kar omogoča raznolike možnosti za učenje in osebni razvoj. Obiščite nas in skupaj bomo našli pravo izbiro programa ali tečaja za vas!

Koliko stane, če vas obiščem?

Storitev svetovanja je za vas brezplačna, saj je financirana v okviru javne službe Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

Ali mi vi lahko pomagate najti novo službo?

Skozi svetovalni razgovor vam pomagamo pripraviti življenjepis in motivacijsko pismo ter vas pripravimo na zaposlitveni intervju. Z vami ostanemo cel čas iskanja zaposlitve.

Koliko stanejo krožki in tečaji za upokojence?

Krožki za upokojence so sofinancirani s strani Občine Kočevje in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Tako udeleženci za krožke obeh semestrov v enem šolskem letu plačajo zgolj prispevek oziroma članarino, ki znaša 43 eur.

Kdaj lahko obiščem Karierni center za mlade?

V Kariernem centru vam je svetovalka na voljo vsak dan od 8.00-15.00 ure. Pokličite Majo Rupnik na 041 708 483 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in se dogovorite za termin.

Kdaj imate uradne ure in kako vas lahko obiščem?

Dobrodošli, da nas osebno obiščete na ljudski univerzi vsak dan med 8.00 in 15.00, ob petkih med 8.00 in 13.00. Pišete nam lahko na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličete na telefonsko številko 01 893 82 70. Veseli vas bomo!