Zdravko in učenci vrtnarskega krožka OŠ Ob Rinži gostje Otroškega Brlogca na Radiu Univox

S projektom Zdravko smo se na prijetno majsko sobotno dopoldne odpravili na Marof, da bi kot gostje sodelovali v oddaji Otroški Brlogec Radia Univox. Učenci vrtnarskega krožka OŠ Ob Rinži so nas 7. maja 2016 povabili, da skupaj z njimi predstavimo šolski vrt, ki smo ga na območju šole vzpostavili v sklopu projekta Zdravko in ga že drugo leto vzdržujemo. Po zimskem počitku smo njivo pripravili na zasajevanje in nakupili vse potrebne sadike in semena ter ostali vrtni program.

Vrt je precej velik in tako omogoča tudi večji pridelek. Lansko leto so večino pridelane zelenjave uporabili v šolski kuhinji in letos bodo storili enako. Na šoli skrbijo, da učenci redno sodelujejo na vrtu in pomagajo pri vseh opravilih. Tako so letos pomagali pri sajenju čebulčka in špargljev, zasejali so rdečo peso in pripravili luknje za zasaditev jagodičevja. Sledila je zasaditev sadik zelja, kolerabe, več vrst solate, bučk, paradižnika in ostale zelenjave.

V sodelovanju z vrtnarko osnovne šole bomo tudi to šolsko leto pomagali pri obdelavi vrta vse tja do pričetka novega šolskega leta.

 

Zdravko in učenci OŠ Ob Rinži na Radiu Univox v oddaji Otroški Brlogec

Zdravko in učenci OŠ Ob Rinži na Radiu Univox v oddaji Otroški Brlogec

Posted in Aktualno, Zdravko.