Zaključek študijskega leta Univerze za tretje življenjsko obdobje Kočevje

V mesecu maju so se članice in člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Kočevje, ki delujejo pod okriljem Ljudske univerze Kočevje, predstavili širši kočevski javnosti s predstavitvijo delovanja kreativnih študijskih krožkov ter slovesno zaključili študijsko leto 2016/2017. 

V prijetnem ambientu Grajske kavarne v središču Kočevja je nas skozi celotno iztekajoče študijsko leto, s predstavitvijo popeljala koordinatorica Univerze za tretje življenjsko obdobje gospa Majda Valda, mentorji posameznih študijskih krožkov pa so predstavili svoja dela.

Udeleženci so bili navdušeni nad študijskimi krožki. Tako so se lahko začeli učiti ali poglobili znanje nemškega in španskega jezika, se učili  računalniških veščin, ročnih spretnosti, obiskali krožek zdravilnih rastlin s terenskimi vajami, domoznansko-popotniški krožek in krožek digitalne fotografije. Prav omenjeni krožek je izdelal foto album Univerze za to študijsko leto, ki v sliki prikazuje aktivnosti v univerzi in je na ogled vsem občanom na spletni strani Ljudske univerze Kočevje. Utrinke prireditev in aktivnosti v šolskem letu 2016/17 si lahko ogledate TUKAJ.

Pester kulturni program so popestrile in pripravile mentorice jezikovnega izobraževanja, nemški jezik pod vodstvom Dragice Gornik in španski jezik pod vodstvom Griselde Cardozo Kočar.

Koordinatorica Majda Valda, je ob zaključku študijskega leta čestitala vsem sodelujočim, se zahvalila za posluh in podporo financerju Občini Kočevje ter obljubila, da bo tudi v prihodnje delovanje univerze vključevalo študijske krožke, za katere občani izražajo potrebo in željo po realizaciji. Povabila je stare in morebitne nove člane, da se jim pridružijo tudi v jeseni.

slika 1

 

Za utrinke z dogodkov Univerze za tretje življenjsko obdobje Kočevje, kliknite na povezavo ali spodnjo sliko: 

Foto knjiga

 

Posted in Nekategorizirano.