Več kot sto udeležencev nas je obiskalo v prvem jesenskem tednu, ko smo na Ljudski univerzi Kočevje organizirali brezplačne aktivnosti v okviru festivala ZaTE (Znanje aktivira te). Mimoidoči so na stojnici znanja na mestni ploščadi vrteli kolo sreče in si priigrali simbolične nagrade, strokovne sodelavke pa so predstavljale širok nabor aktivnosti, ki jih Ljudska univerza Kočevje ponuja vsem željnim novega znanja.

Pedagoški delavci in ostali strokovni sodelavci, ki delajo z mladimi, so bogatili svoje znanje in poslušali izkušnje, ki jih je delila dr. Anica Mikuš Kos, priznana slovenska otroška psihiatrinja in ustanoviteljica Slovenske filantropije. Navzoče je nagovoril tudi župan Občine Kočevje, dr. Vladimir Prebilič, ki je prisotne spodbudil k izvajanju in promociji prostovoljstva med mladimi.

Zaposleni in brezposelni so načrtovali izboljšanje svoje poklicne poti, Andrej Pešec pa je s svojim predavanjem o nenasilni komunikaciji prispeval k širjenju obzorij romskega in večinskega prebivalstva.