Walt Disney? Branje? Kariera?

Racman Jaka, kuža Pluton, Miki miška, Pak, Mak in Žak…ter mnogi risani junaki, ki jih povezuje veliko ime: WALT DISNEY. Z učenci 5. razredov OŠ Zbora odposlancev Kočevje smo spoznavali in raziskovali skrivnosti njegovega poklica. Bil je animator, scenarist in producent. Le kaj je skrivnost njegovega uspeha? Vztrajnost, odločnost in velikaaanska domišljija.

Ali ste vedeli, da se je navduševal nad parnimi stroji? In še ne polnoleten v francoski vojski vozil reševalno vozilo? Ter na vlakih prodajal časopis in sladkarije?

Njegov prvi uspešen lik je bil seveda razigrani mišek, ki ga je najprej želel poimenovati Mortimer. Potem pa ga je preglasila žena in mu dala ime Miki. Njegov prvi najuspešnejši celovečerni film je Sneguljčica in sedem palčkov. Zanj je prejel prvega Oskarja in sedem manjših, za vsakega palčak po enega. V svoji karieri je preje 26 Oskarjev. Hudo!

Seveda nismo mogli ubežati tekmovalnemu kvizu z junaki W. Disneya, kjer so v štirih poklicnih izzivih učenci skupinsko ugotavljali, koliko let ima nagajivi Racman Jaka?

Veš ti? Znaš v rekordno hitrem času rešiti poklicno premetanko iz črk KITRNOAHEM? Hmmm..

Posted in Aktualno, Karierni center za mlade - VšečKAM in GREM (Enota Kočevje).