Vpisujemo v začetni ali obnovitveni tečaj Excela

Namen tečaja je izboljšati računalniško in digitalno kompetenco udeležencev, jih usposobiti za uporabo računalniškega programa Excel za delo s podatki, tako za potrebe iskanja dela, za digitalno izpopolnjevanje zaposlenih na obstoječih delovnih mestih kot za delovanje v sodobni IKT družbi.

Računalniški program Excel je poln uporabnih funkcij in orodij, hkrati pa skriva veliko trikov in poznavanje le-teh lahko močno olajša delo.Tematski sklopi:

  1. Uvod v Excel
  2. Preglednice – delo s celicami in upravljanje delovnih listov
  3. Podatki – formule in funkcije ter delo s podatki
  4. Oblikovanje – oblikovanje podatkov in celic
  5. Grafikoni – predstavitev podatkov z grafikoni
  6. Seznami – priprava urejenih seznamov
  7. Izpisi – priprava izpisov

Tečaj obsega 5 srečanj (14 pedagoških ur). Potekal bo ob torkih od 17.00 do 19.15 na Ljudski univerzi Kočevje. Pričnemo v torek, 28. 3. 2022. 

Program se bo skozi izvedbo prilagajal potrebam in željam udeležencev ter njihovemu predznanju.

Predavatelj: Jože Zidar je poučeval računalništvo in matematiko na OŠ Loški Potok in OŠ Sodražica in ima večletne izkušnje z izvedbo tečajev računalništva in IKT vsebin za odrasle. Z Ljudsko univerzo Kočevje je sodeloval v več programih. V sklopu programa Pridobivanje kompetenc od 2016 do 2019 je izvedel več tečajev računalništva za zaposlene in v sklopu programa Neformalni izobraževalni programi za brezposelne 2017 in 2018 je izvedel usposabljanja iz računalništva za ciljno skupino brezposelnih. Od leta 2018 sodeluje pri izvedbi programov Pridobivanje kompetenc 2018-2022. Vodi tečaje računalništva za zaključene skupine v podjetjih. Izvaja tečaje tako na osnovni kot nadaljevalni ravni in na mojstrski stopnji.

Informacije in pomoč pri prijavi: Sonja Hribarsonja.hribar@lu-kocevje.si, 041 708 483

Posted in Aktualno, Splošno izobraževanje in usposabljanje, Tečaji.