Letošnji 9. regijski Festival zaTE – Znanje aktivira te! bo potekal v času od 10. do 13. novembra 2020. V Kočevju se nam boste lahko pridružili na različnih ONLINE, dogodkih in sicer ne prezrite:

  • 12. 11. 2020 ob 10.00 – KAKO OBLIKUJEMO DOBER VTIS PRED BODOČIM DELODAJALCEM? Razgovor z bodočim delodajalcem je kot zmenek, ki se lahko konča dobro ali pa ne. Vse je odvisno od prvega vtisa, ki smo ga nanj naredili. Kako? Z osebnostjo in prvim stikom, izkušnjami in voljo do dela. Dober vtis naredimo, če se na vprašanja pripravimo. Naš nastop bo profesionalen in samozavesten.
  • 11. 11. 2020 ob 11.00 – ZGODOVINA KOČEVSKE; Webinar je namenjen vsem, ki bi radi spoznali lokalno zgodovino ter edinstven razvoj mesta Kočevje. Zaznamovala ga je kultura kočevskih Nemcev, ki so tu živeli kar 600 let, vpliv različnih plemiških družin, od Ortenburžanov do Auerspergov, odporniško gibanje in povojni poboji v Kočevskem Rogu ter nenazadnje tudi gradnja podzemnih objektov v Škrilju in Gotenici.
  • 10. 11. 2020 ob 8.00 – MOJ “KUL” CV – Karierni center za mlade – VšečKAM in GREM; Potrebuješ CV kot vstopnico za izobraževanje ali zaposlitev, vendar ti primanjkuje delovnih izkušenj? Želiš izstopati iz poplave življenjepisov? Ni panike. V preprostem spletnem urejevalniku boste s poudarkom na »mehkih znanjih«, osebnostnih lastnostih in z osredotočanjem na neformalna znanja pripravili privlačen CV, ki bo odražal vašo osebnost in kar najbolje pritegnil bralčevo pozornost.

INFO IN PRIJVE:

Urška Brinovec: T: 051 414 706 in E: urska.brinovec@lu-kocevje.si.

V času festivala bo potekal tudi SVETOVALNI KOTIČEK LU Kočevje vsak dan od 9:00 do 15:00 preko T: 051 414 706 in E: urska.brinovec@lu-kocevje.si.

Organizatorja festivala sta Razvojno izobraževalni center Novo mesto in Zavod RS za zaposlovanje Območna služba Novo mesto. Sodelujoči partnerji festivala so še Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Center za izobraževanje in kulturo Trebnje ter Ljudska univerza Kočevje. Regijsko pokritost omogoča izvedba festivala na petih lokacijah: Novo mesto, Črnomelj, Metlika, Trebnje in Kočevje.

Kliknite na e-koledar dogodkov in ne spreglejte tudi ostalih zanimivih brezplačnih dogodkov v JV regiji. Več informacij najdete tudi na spletni strani 9. regijskega Festivala.