Letos spomladi smo začeli izvajati program UŽU – Izzivi podeželja in imeli odličen odziv. Udeleženke so ves čas pridno obiskovale naše ure in bile zelo aktivne.

Posvetili smo se učenju slovenskega jezika, kulturi in lokalnim običajem, pred skokom v poletje in odhodom na počitnice pa smo program popestrili še z ustvarjalnimi delavnicami. Na poletno delavnico so nam na pomoč priskočili tudi otroci udeleženk.

 

 

V preteklem tednu smo skupaj odšli na izlet : obiskali smo grad Kostel, spoznali njegovo zgodovino, se naužili lepih pogledov na čudovito naravo, ki ga obdaja. Za zaključek smo se okrepčali s toplim obrokom ob reki Kolpi. Tako smo zaključili prvi del naših srečanj.

S tečajem bomo spočiti in polni novih poletnih vtisov nadaljevali v jeseni.

 

Komentar ene od udeleženk:

Živio!

Moje ime je Senada Delić. V Slovenijo sem se preselila v septembru lani.

Neskladnost v družbi in nepoznavanje jezika sta mi predstavljala velik problem, ko sem se preselila v Ribnico.

Prihajam iz Velike Kladuše, tam je veliko azijskih migrantov, dobro vem, kako pomembna je integracija z domicilnim prebivalstvom.

Želim se vključiti v slovensko družbo in biti polnovredna in dragocena članica skupnosti, in tega ne morem storiti, če ne znam jezika. Veliko mi pomeni, da se imam priložnost naučiti slovenskega jezika, spoznati slovensko kulturo in družbo, saj na koncu komor koli gremo, naše znanje je tisto najbolj dragoceno, kar nosimo s seboj.

Senada Delić

 

Program se izvaja v sklopu programa Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022, ki ga sofinancirata MIZŠ in ESS.