Čas pandemije je zarezal v marsikatero podjetje in pustil sledi, hkrati prinesel nove izzive. Nove izzive na karierni poti delodajalcev kot zaposlenih. Pomoč pri novem koraku v osebni ali poklicni karieri smo svetovalke v Svetovalnem središču Pokolpje na Ljudski univerzi Kočevje. Brezplačno pomagamo pri izbiri poti do novih znanj in zaposlitve, upoštevamo interese posameznika ter nudimo podporo pri odločanju. V Svetovalnem središču Pokolpje smo mesec maj obogatili z dvema brezplačnima webinarjema. Zgolj z enim samim razlogom: spodbuditi odrasle, da s svojo širino in znanjem pustijo pozitiven pečat pri delodajalcu. Govorimo o odlično zapisani vlogi za zaposlitev, ki je izhodišče za kakovosten osebni  intervju z delodajalcem. Na uspešnost intervjuja pa vpliva odličen prvi vtis, kar smo raziskovali na enem izmed webinarjev. Na prvi pogled nič kaj posebnega, a z raziskovanjem razsežnosti prvega vtisa, lahko naredimo “nemogoče”. V povprečju si delodajalci ustvarijo mnenje o vas v prvih 10 minutah. V tem času igrajte vlogo, ki je pomembna za pridobitev službe. Vloga, ki jo igrate, je vloga reševalca problemov in ne iskalca zaposlitve. Kot reševalec problemov v podjetju veste, zakaj ste navdušeni nad podjetjem. Če se boste tega zavedali, boste posegli visoko.

Mrežo prepletenih niti prvih 10 minut povezujejo pozdrav, rokovanje in kratek pogovor. V ospredju pa o nas nezavedno govorita zunanji izgled, obleka in neverbalni znaki, kot so pogled, gestikulacija rok, drža, obrazni izraz.
Intervju se začne v tistem trenutku, ko stopite na “oder”, zato sta izraza entuziazma in samozavesti nujna. Uvodne minute pogovora pogosto narekujejo način nadaljnjega dialoga. Pomembno je, da se pripravite in naredite domačo nalogo. Raziščete podjetje in odgovorite na najpogostejša vprašanja tako, da si odgovore zapišete. Le tako si boste unikatne odgovore najbolje zapomnili brez obotavljanja, jecljanja in uporabe mašil. Na intervjujih uspejo praviloma tisti, ki so pri odgovarjanju neposredni in jedrnati. Pripovedujte zgodbe, ki niso izmišljene. Vaša močna področja začinite z zgodbami. Zmagovalno noto na intervjuju za delo, kandidatu prinesejo zgodbe o preteklih delovnih izkušnjah. Odigrajte jih.

Kaj pa “ubijalska vprašanja”? Ste inteligentni? Povejte mi o sebi nekaj, česar niste zaupali še nikomur? Navadno ustvarjajo zmedo. V resnici pa delodajalec preverja vašo reakcijo. Postanite “železni” kandidat! Pri odgovarjanju na  ubijalska vprašanja je bistveno, da se ne pustite zmesti in obdržite pozitivno naravnanost.

In 10 minut se izteka, vaša zgodba se zaključuje s pozdravom in rokovanjem. Nikakor ne z mrtvo ribo v roki!

Zapisala: Maja Rupnik