Usposabljanje iz interpretacije narave in gozdne pedagogike na Orlovi učni poti

Začetek maja smo v okviru projekta LIFE namenili usposabljanju iz interpretacije narave in gozdne pedagogike. To je bila že druga izvedba usposabljanja, tokrat namenjena turističnim in strokovnim delavcem.

Dvodnevno druženje je potekalo 4. in 5. maja v Kočevski Reki. Udeleženci smo teoretično znanje pridobivali v Orlovi sobi, na Orlovi poti ob Reškem jezeru pa smo naravo v gozdnem rezervatu preko izkustvenih principov doživljali.

Namen usposabljanja je bila priprava udeležencev na samostojno izvedbo izkustvenega poučevanja na tematski poti opremljeni z informativnimi tablami in didaktičnimi pripomočki ter uporaba novo pridobljenega znanja predvsem na svojih področji delovanja.

Na usposabljanju so sodelovali predstavniki tabornikov Roda svobodnega risa iz Kočevja, turistični delavci Zavoda Kočevsko, strokovni sodelavci Zavoda za gozdove Slovenije (OE Celje, OE Postojna, OE Maribor, OE Novo mesto, OE Kočevje) in Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave, člani Turistično športno kulturnega društva Kočevska Reka in Društva študentov biologije Dinaricum.

Usposabljanje so za projekt LIFE Kočevsko izvedli Zavod za pristna doživetja – Poseben Dan v sodelovanju z Inštitutom za gozdno pedagogiko in Ars Naturae Petra Draškovič Pelc s.p., za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Nekaj utrinkov dogajanja si lahko ogledate v spodnji  galeriji.

Fotografije : Arhiv LUK

Posted in Aktualno, LIFE Kočevsko.