Prišla je jesen in z njo tudi novo študijsko leto za starejše odrasle. Konec septembra je potekal informativno-vpisni dan za bodoče študente, ko so si najbolj željni znanja že lahko izbrali programe, ki jih zanimajo. Letošnja jesenska ponudba je zelo pestra, saj smo želeli nadoknaditi vsebine, ki jih zaradi epidemije nismo mogli izvesti v spomladanskem semestru prejšnjega študijskega leta.

Študijsko leto začenjamo s kar 15-imi različnimi programi, med katerimi lahko vsak najde kaj zase. Tako potekajo različni jezikovni programi: tri različni programi angleščine (začetni, nadaljevalni ter angleščina za potovanja), dva programa nemščine ter nadaljevalni program španščine. Poleg jezikov nudimo še: Uporabna računalniško pismenost (za vse, ki bi se radi spoznali z računalnikom ali pa le z določenimi funkcijami), Spoznavanje zdravilnih rastlin (da si boste lahko v hladnih dneh privoščili domači čaj), Zgodovina grške antike (zgodovina popestrena z mitološkimi zgodbicami), Zgodovinske znamenitosti domačega in slovenskega okolja (zgodovina in anekdote skozi pripoved Mihaela Petroviča ml.), Japonski jezik in kultura (delavnice origamijev, čajni obred, kaligrafija itd.), Zvočna kopel – zdravilni zvok (sprostitvena tehnika, ki pomaga pri umirjanju uma in sproščanju telesa), Priprava modernih slaščic (za vse sladokusce, ki radi spoznavajo kaj novega), Vitalno v nov teden (delavnica o zdravem načinu življenja z osnovami meditacije in sprostitve) ter Popotniška malha (raziskovalni pohodi).

K vpisu vabimo vse dosedanje ter tudi nove člane, ki si želijo svoj čas popestriti z zanimivimi vsebinami in ga preživeti v prijetni družbi. Zaenkrat bo izvedba študijskih krožkov potekala v učilnicah Ljudske univerze Kočevje, v primeru prevelikih skupin pa bomo nekatere izvedli na daljavo. Članarina še vedno ostaja 27 eur, ne glede na število krožkov, ki si jih izberete.

Vabljeni!

Kljub trenutni situaciji se je na informativno-vpisnem dnevu zbralo kar lepo število udeležencev.