Tečaj kulinarike  smo izvajali v gospodinjski učilnici OŠ Ob Rinži pod vodstvom članic Društva podeželskih žena Kočevje  in sicer štirikrat v popoldanskem času. Zanimanja za vključitev je bilo ogromno. Prvič so se seznanili z zdravilnim učinkom medu, s predstavitvijo receptov za izdelavo najrazličnejšega  peciva iz medu in seveda konkretno pripravo in peko tega peciva. Poudarek je bil na uporabi kočevskega medu kot uspešni blagovni znamki Kočevske, drugo srečanje je bilo namenjeno izvedbi slaščičarske delavnice s poudarkom na izdelovanju in peki piškotov. Udeleženke so lahko spoznale najrazličnejše pripomočke za dekoracijo in oblikovanje piškotov. Tretje srečanje je bilo namenjeno ustvarjanju slanega peciva z uporabo najrazličnejših ekoloških surovin, zadnje srečanje pa pripravi različnih vrst pit ( uporaba najrazličnejših nadevov s poudarkom na zelenjavi) ter drugega peciva iz biskvitnega testa. Po peki so se seznanili z različnimi nasveti pri peki, ki zagotavljajo ne samo uspešno izvedbo temveč tudi estetski izgled.