Stavka učiteljev, 9. marca 2022 – priložnost za učence, da so šolo zamenjali za karierne delavnice!

UUU, danes je petek, dan za ……👊

Dva dni nazaj, pa je bila sreda, dan za stavko šolnikov in hkrati priložnost, da otroci zamenjajo ŠOLO za KARIERNE DELAVNICE!😉😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

Izvedli smo jih kar tri, za vsako triado posebej. Izvajali smo jih v sklopu VšečKAM in GREM – Karierni center za mlade na Ljudski Univerzi Kočevje, pod vodstvom izkušenih mentorjev Podjetniškega inkubatorja Kočevje.

😜Kar 60 mladih osnovnošolcev je viharilo svoje možgančke. 🤯

Glavni animatorki pri delavnicah KUBO🤖 robotike sta bili Tina in Ana. Kubo je res en tak poseben robomožic! Gre za proces, kjer se otroci skozi igro in različne druge aktivnosti na nezavedni način spoznavajo z robotiko in osnovami programiranja. In kar je najpomembnejše! Celoten proces poteka brez uporabe računalnika.

Tudi vedno priljubljene Lego kocke, otroke niso pustile ravnodušne. Animatorja Adi in Nina sta spodbujala otrokovo domišljijo z LegoWeDo. Lego We-Do 2.0 robotika predstavlja prvi stik z računalniškim načinom programiranja, kjer so učenciskozi vodene vaje sestavljali različne oblike robotov ter pisali preproste programske stavke. Otroci so se srečevali z modeliranjem, reševanjem problemov in raziskovanjem. S pomočjo simulacije resničnih znanstvenih raziskav so spoznavali nekatere fizikalne procese (hitrost, trenje, vlečenje stvari) in naravne pojave (potres, veter). 

V Knjižnici Kočevje pa so MLADI MLADIM avtentično spregovorili o svojem izobraževalnem programu. Svojo izkušnjo je pod vodstvom moderatorke in svetovalke Kariernega centra za mlade VšečKAM in GREM, Maje Rupnik, delilo 6 dijakov, ki obiskujejo srednješolske programe v Kočevju in Novem mestu. Glasno so 🎤spregovorili Tit, Jernej, Din, Jure, Gal in Nejc. 👌👍 Spregovorili so o šolskem sistemu, zahtevnosti učenja, zakaj so se odločili, da obiščejo prav ta izobraževalni program, kako je v dijaškem domu, kateri so njihovi najljubši in najtežji predmeti, koliko časa namenijo učenju…. Za zaključek pa so delili nasvete in priporočila, kaj upoštevati pri odločitvi za srednjo šolo. Super izkušnja za vse, ki ste pred odločitvijo o vpisu v srednjo šolo!

Posted in Aktualno, Karierni center za mlade - VšečKAM in GREM (Enota Kočevje).