Vabljeni na študijski krožek, ki se začne v četrtek, 14.januarja 2016 ob 16.00 uri in se bo izvajal v prostorih Ljudske univerze Kočevje, v II.nadstopju , v učilnici 3.

RAZNOVRSTNE KUHINJSKE SPRETNOSTI TER KREACIJE

Mentorica: Anja Janeš

Glavno vodilo pri izvajanju študijskega krožka je združevanja teorije in prakse s poudarkom na praktičnih primerih in degustacijah, da si naredimo celotno vsebino poučno ter bolj zanimivo. Seveda v okviru možnosti, ki jih dopušča delo v učilnici.

Delavnice bodo trajale 2 pedagoški uri, in sicer od 16.00 do 17.30 ure.

Za potrebni material za pripravo jedi in napitkov potrebujemo seznam glede na število slušateljev in izkazano zanimanje, saj je možno vsebine delavnic tudi prilagoditi.

Predlagane so naslednje delavnice:

  • 1.srečanje: 14.1.2016: Zimski napitki za boljši odpornost in dvig energije.

Začnemo s kratko predstavitvijo (razlaga, primeri,…), člani dobijo recepte.

    • Ingver: degustacija smuti, čaj, piškotki, ki nas segrejejo

    • Cimet

    • Primer smutija

  • 2.srečanje: 21.1.2016: Proso in ajda – funkcionalni živili, ki si ponovno utirata pot na naše jedilnike.

Začnemo s kratko predstavitvijo (razlaga, primeri,…), člani dobijo recepte.

    • Načini uporabe in priprava različnih jedi v kuhinji

    • Degustacija

  • 3.srečanje: 10.2.2016: Zdrave sladice – pustno veselje brez zamaščenih jeter in kamna v želodcu.

Začnemo s kratko predstavitvijo (razlaga, primeri,…), člani dobijo recepte.

    • Degustacija 1 ali 2 zdravih sladic, ki ne obremenijo organizma

    • Kako za pripravo pustnih sladic izberemo bolj zdrave sestavine in malce prilagodimo recepte

  • 4.srečanje: 17.2.2016: Spomladansko razstrupljanje telesa hrano 1

  • 5.srečanje: 24.2.2016: Spomladansko razstrupljanje telesa hrano 2

Pri četrtem in petem srečanju bomo govorili o blagem in varnem načinu razstrupljanja s hrano v 3 fazah, ki je z razliko od posta primerno za širši krog uporabnikov.

Predstavili bomo ustrezna živila, govorili o receptih in načinih priprave le teh, pripravili nakupovalne sezname,…

Spoznali osnove fiziologije in delovanja prebavil, pomen razstrupljanja jeter in povezavo s hujšanjem ter izgubo telesne teže in zdravjem, degustirali tudi kakšno preprosto jed, si ogledali primere nekaterih manj znanih živil, in se jih naučili uporabljati,… se pogovarjali o osnovnih načelih priprave jedi, da ohranijo kar največ koristnih snovi. Teme bodo tudi razkisanje, izbira živil, ki podprejo delovanje in tudi regeneracijo nekaterih notranjih organov, ki so pri razstrupljanju najbolj aktivni,…

O
Obisk študijskega krožka je za vse člane BREZPLAČEN !

Vabljeni na zdrava srečanja.

Koordinatorica:

Majda Valda, dipl.org.menedž.