Interaktivno predavanje za starše mladostnikov je aktualno za vse starše, ko se otroci znajdejo na kariernem razpotju. Ali menite, da je karierna odločitev le in zgolj stvar posameznika, mladostnika? Raziskave kažejo, da na karierno odločitev vplivajo številni dejavniki. Med njimi je izpostavljen vpliv staršev. Ali imamo starši res zadostno število informacij, da mladostniku kakovostno pomagamo pri izbiri pravega poklica? Na predavanju boste izvedeli konkretne izzive mladostnikov, nasvete za raziskovanje mladostnikovih interesov in pridobili vire informacij, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju šol in trga dela. Predavanje je brezplačno. 

Preden se skupaj odpravita na raziskovanje kariernih priložnosti, vas vabimo na intenzivno predavanje izkušene karierne svetovalke, Maruše Goršak.

Predavanje z naslovom KAKO LAHKO POMAGAM MLADOSTNIKU PRI IZBIRI ŠOLE IN POKLICA?  bo v ponedeljek, 8.11. 2021 ob 17. uri na zoom povezavi:

https://arnes-si.zoom.us/j/99784138989?pwd=MFJkU2ZadWRvLzRKZ2NjcUNuYzFzZz09

Meeting ID: 997 8413 8989
Passcode: 550250

Maruša Goršak je pedagoginja/andragoginja ter licencirana SDI moderatorka z raznolikimi izkušnjami s področja karierne orientacije. Vodi karierne programe za različne ciljne skupine (mlade, starše, svetovalne delavce, iskalce zaposlitve). Ob tem izvaja treninge za razvoj mehkih veščin ter sodeluje pri pripravi in izvedi storitev za razvoj kadrov. Dobro pozna sistem izobraževanja in možnosti na trgu dela ter aktivno sodeluje v projektih s področja karierne orientacije. Udeleženci jo opisujejo kot dostopno in energično predavateljico, ki zna teorijo povezati s praktičnimi primeri. Je predsednica Društva za karierno orientacijo Slovenije in se redno usposabljanja na področju VKO za mlade.