Poročilo o otvoritvi razstave javnega fotografskega natečaja KOČEVSKO – SOŽITJE Z NARAVO

Ljudska univerza je 18.11.2015 ob 18.00 uri v avli Gimnazije in srednje šole Kočevje organizirala otvoritev razstave izbranih fotografij javnega natečaja Kočevsko – Sožitje z naravo.

Javni natečaj je sicer trajal od sredine meseca julija do 30. septembra 2015. Na natečaj se je odzvalo 24 fotografov, prejeli smo 124 fotografij tarčnih vrst in fotografij narave iz območja Natura 2000 Kočevsko.

Strokovna komisija je 7.10.2015 izmed prispelih fotografij izbrala 18 fotografij tarčnih vrst in 12 fotografij iz območja Natura 2000 Kočevsko.

Ob otvoritvi razstave izbranih fotografij  javnega fotografskega natečaja smo pripravili kratek kulturni program, v katerem sta sodelovali dijakinji Gimnazije in srednje šole Kočevje, učenec Glasbene šole Kočevje in plesni par iz Plesnega kluba Jasmin iz Kočevja. Slavnostni govornik je bil župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič.

Razstave se je udeležilo 33 ljudi, med katerimi so bili fotografi, projektni partnerji in občani Občine Kočevje.

Vsi prisotni so dobili komplet promocijskega gradiva, ki je nastal v okviru projekta in je opremljen z izbranimi fotografijami: koledar za leto 2016, razglednice, blok s fotografijami in brošuro projekta.

Razstava izbranih fotografij bo v Gimnaziji in srednji šoli Kočevje na voljo za ogled do konca meseca novembra 2015.

Posted in Aktualno.