Popoldanske kuharske delavnice – projekt Zdravko

V sklopu projekta Zdravko izvajamo na naših partnerskih osnovnih šolah brezplačne popoldanske kuharske delavnice za učence in starše. Z delavnicami omogočamo učencem, da preživijo kvalitetno popoldne v družbi svojih staršev ali starih staršev in jim na ta način približamo novo uvajane jedi, ki jih v sklopu projekta uvajamo v šolske jedilnike. Delavnice se na posamični šoli odvijajo enkrat mesečno celotno šolsko leto.

V februarju izvajamo že 6. sklop delavnic. Tokratni sklop smo naslovili zavitki in zvitki iz različnih vrst testa. Prvi so se v pripravi omenjene teme preizkusili učenci in starši OŠ Fara, sledila je delavnica na OŠ Stara Cerkev, v tekočem tednu pa še na ostalih treh partnerskih šolah. Pod strokovnim vodstvom kuharja Jureta Munde v tem sklopu pripravljamo štiri jedi: krompirjev štrukelj s korenčkom in semeni, štruklje s porom in mletim mesom, bogat zavitek in ajdovo sadno rezino. Ob koncu srečanja skupaj z udeleženci pripravljene dobrote degustiramo.

Vabljeni k udeležbi!

Več o projektnih aktivnostih in vse ostale recepte iz naših kuharskih delavnic najdete na spletni strani projekta Zdravko na spodnji povezavi.

http://zdravko-luk.si/category/novice/

6. kuharska delavnica OŠ Fara

6. kuharska delavnica OŠ Fara

Posted in Aktualno, Zdravko.