Podelitev potrdil udeležencem ob zaključku brezplačnih jezikovnih in računalniških izobraževanj

Po hladnem uvodu v pomlad vsi že nestrpno čakamo tople sončne dneve, ki bodo s seboj prinesli poletje in s tem konec šolskega leta. Tako kot se junija izpraznijo šolske klopi, tako se tudi pri nas na Ljudski univerzi zaključijo izobraževanja. Obogateni z novimi izkušnjami in s pridobljenimi znanji ter nenazadnje z novimi prijatelji, se bodo naši udeleženci odpravili na dopustniške dni. Nekateri bodo svoja jezikovna znanja s pridom uporabili na počitnicah, drugi doma pred televizorjem ali s knjigo v roki, tretji pa bodo v svoje objektive lovili dobre motive.

Za nami je bogato obdobje izvedenih brezplačnih izobraževalnih programov za zaposlene in brezposelne. V sklopu projekta Pridobivanje kompetenc 2018-2022 smo v šestmesečnem obdobju izvedli 19 programov: 4 priprave na opravljanje izpita iz slovenskega jezika, 1 usposabljanje HACCP, 8 tečajev tujih jezikov na različnih ravneh in 6 tečajev Excela za začetnike ali naprednejše uporabnike.

V skoraj triletnem obdobju, to je od septembra 2016, ko smo pričeli izvajati brezplačne programe za zaposlene, pa do maja 2019, ko smo v novih programih od jeseni 2018 dodali še ciljno skupino brezposelnih, smo skupno izvedli 80 brezplačnih izobraževalnih programov za občane od Osilnice do Velikih Lašč, s skupno vključenimi 992 udeleženci.

Kaj vam ponujamo jeseni? Zaposleni in brezposelni se lahko vpišete v tečaj Beremo in pišemo skupaj, ki je namenjen otrokom prve triade in njihovim staršem. Program je namenjen spodbujanju bralne pismenosti. Vsi, ki vam je delo z računalniki tuje, vabljeni k vpisu v osnovni tečaj računalništva Računalniška pismenost za odrasle. Vpisujemo tudi v program usposabljanja za uporabo načel HACCP. Prednost pri vključitvi v program bodo imele osebe, ki so starejše od 45 let in imajo nižjo stopnjo izobrazbe.

Skozi celotno leto vpisujemo interesente na informativni seznam za programe v letu 2020, kjer bo znova na voljo nekaj tečajev tujih jezikov. V izvedbo bomo šli s skupino, kjer bo največ ustreznih kandidatov. Za več informacij pokličite 051 414 706.

Programi so za zaposlene in brezposelne brezplačni, saj jih sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski socialni sklad.

Zapisala: Sonja Hribar

Posted in Aktualno, Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016 - 2019.