Osnovni tečaj Patchworka

Vabimo vas na intenzivni TEČAJ ŠIVANJA V PATCHWORK TEHNIKI, ki bo potekal v soboto, 12. aprila 2014, med 9. in 13. uro, v učilnici 1 Ljudske univerze Kočevje (Trg zbora odposlancev 30, 2. nadstropje). 

Ustvarjalno šivanje v tehniki patchwork je zelo široko področje. Kot pri vsaki drugi tehniki se je tudi tu potrebno najprej naučiti osnov. Zato smo v sodelovanju z mentorico Sabino Alibegić pripravili osnovni tečaj patchworka ali »po domače« krpank. Gre za sestavljanje oziroma  šivanje kosov tkanine v večje oblike. Večja oblika navadno temelji na ponavljajočih se vzorcih, zgrajenih iz različnih oblik tkanine (ki je lahko različnih barv)

Program je sestavljen tako, da z znanjem, ki ga na tečaju pridobite, lahko popolnoma samostojno izvajate patchwork. Ne potrebujete nobenega predznanja s področja patchworka, zadostuje že osnovno znanje šivanja. Na tečaju izdelamo okrasno blazino velikosti 50 cm x 50 cm, ki vsebuje aplikacijo. Naučite se strojnega prešivanja, ki mu pravimo Quilting. Okrasni zgornji del blazine pripravimo na prešivanje, dodamo polnilo in spodnji del, ki je iz enega kosa blaga ter izdelek strojno prešijemo.

Potrebujete: šivalni stroj in osnovni šivalni pribor (bombažni sukanec ”hefta”, merilni trak, šivanke, bucike, kredo, škarje, nožek za paranje).

Material je vključen v tečajnino, zajema patchwork blago v treh motivih, polnilo, platno za notranjost in aplikativni papir.

Dobro je, da prinesete svoj šivalni stroj, če tega nimate, pa vam ga bo priskrbela mentorica.

Cena tečaja z vključenim kakovostnim materialom za izdelavo blazine v velikosti 50 cm x 50 cm je 70 EUR. 

Tečaj se izvede ob vpisu 7 udeležencev.

Vljudno vabljeni, saj, kot pravi mentorica Sabina,
za učenje šivanja ni nikoli prezgodaj ali prepozno.  
    

Prijavite se lahko s pomočjo spletnega obrazca INFORMATIVNA PRIJAVA, lahko nas obiščete na sedežu LU Kočevje v času uradnih ur, pišete na melita.orazem@lu-kocevje.si  ali pokličete kontaktno osebo za dodatne informacije oz. tajništvo LU Kočevje ((0)1 89 38 270). Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do srede, 9.4.2014.

Izvedba osnovnega tečaja Patchworka – 12.4.2014  

INFORMACIJE:
Melita Oražem
tel: +386 (0)1 89 38 277
mail:  \n Ta e-po%C5%A1tni naslov je za%C5%A1%C4%8Diten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ” style=”font-weight: bold; text-decoration: none; color: rgb(92, 140, 163);”> melita.orazem@lu-kocevje.si

 
Posted in Aktualno.

Dodaj odgovor