Odstranitev odpadkov iz jame Schaffeichloch v bližini Koprivnika

V  soboto, 2. aprila 2016 je v sklopu projekta LIFE Kočevsko potekalo čiščenje jame Schaffeichloch,  ki se nahaja tik ob cesti proti Planini in Semiču v bližini Koprivnika.

Čiščenje so izvajali predstavniki Jamarskega kluba Novo mesto, ki so se izmenično spuščali v jamo od zgodnjega jutra do pozne noči.  S pomočjo ustrezne mehanizacije so po načrtovanih dveh delovnih dneh s čiščenjem jame zaključili že prvi dan (2. aprila).

Skupna tehtana količina odstranjenih odpadkov iz jame znaša 200 kg kovinskih odpadkov in 6.340 kg mešanih odpadkov (gospodinjski aparati, blago, stoli, mikrovalovna pečica, traktorske gume, prazne kante od barv, plastične embalaže senenih bal in drugih predmetov, mrhovine v vrečkah, …).

Čiščenje jame Schaffeichloch je potekalo v okviru akcije C1- Izboljšanje habitata človeške ribice in habitatnega tipa jame, ki niso odprte za javnosti.

Podrobnosti si lahko ogledate na naslednji povezavi s strani projekta LIFE Kočevsko: Odstranitev odpadkov iz jame Schaffeichloch v bližini Koprivnika

Avtor fotografij je Jamarski klub Novo mesto.

 

Posted in Aktualno, LIFE Kočevsko.