Nadaljujemo zgodbo jeseni

Pomlad je čas prebujanja narave, je del v letu, ki nas vedno znova opomni, da ima vsak začetek tudi svoj konec in obratno. Z izobraževalnimi programi na Ljudski univerzi Kočevje se ta ciklus običajno prične jeseni, se zaključi s prihodom pomladi in nato znova nadaljuje v jesenskem obdobju.

Jeseni 2018 smo pričeli z izvedbo različnih izobraževalnih programov* za zaposlene in brezposelne. V polletjem obdobju smo skupno izvedli 23 programov, od tega največ tujih jezikov, tretjina programov je bila namenjena računalniškim vsebinam. V aprilu smo tako izvedli več podelitev potrdil udeležencem naših programov, ki so se zaključili do vključno omenjenega meseca, nekaj na terenu pri delodajalcih, nekaj pa v naših prostorih. Minuli teden, 17. aprila 2019, smo na podelitev potrdil povabili udeležence programov priprav na opravljanje izpita iz slovenskega jezika. V četrtek, 25. aprila 2019, so multimedijsko učilnico napolnili udeleženci programov tujih jezikov in tečaja računalništva. Največ je bilo, kot jim rečemo po domače, Angležev, sledili so Italijani, Rusi in nato udeleženci računalništva. Pisano družbo so s svojo prisotnostjo dopolnili tudi štirje od šestih predavateljev. Ravno naši zunanji sodelavci so tisti, ki so v najtesnejšem stiku z udeleženci in se v veliki meri ravno njim lahko zahvalimo za uspešno izvedbo. V dobrih dveh letih in pol smo tako z vključenostjo občanov lokalnega okolja od Osilnice do Velikih Lašč izvedli 80 brezplačnih programov* z vključenimi 992 udeleženci.

Narava počiva, vzcveti, rodi nove plodove, zasadi seme in se znova odpravi k počitku. Z izobraževanjem pa je tako, da ga je potrebno vedno bodisi na novo zasajevati, bodisi negovati in ne dovoliti, da gre k počitku. Se vidimo jeseni!

Zapisala: Sonja Hribar

 

*Programi se izvajajo v sklopu projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2016 do 2019 in v sklopu programa Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022. Programi so za zaposlene in brezposelne brezplačni, saj jih sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski socialni sklad.

Posted in Aktualno, Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016 - 2019.