V šolskem letu 2020/2021 smo imeli kar nekaj delavnic, s katerimi smo mladim približali pogled v lastne potenciale in kompetence, da si bodo znali oblikovati nadaljnji osebni karierni načrt razvoja.

V spodnjem opisu si lahko pogledate kdo se je predstavil s svojo karierno zgodbo in marsikoga spodbudil k razmišljanju o svoji karierni poti. Več o njih lahko izveste s klikom na njihovo sliko.

Manca Korelc se opiše kot energična, odštekana, nasmejana, samosvoja, strastna. Je podjetnica, ki obožuje javno nastopanje, njena najljubša številka je 3 in je nenehno v pogonu. Projekt Moja jezera je kombinacija vseh njenih strasti: kolesarjenje, jezera, izleti in vse skupaj objavljanje na digitalnih kanalih.

 

 

Hiša Mandrova je domačija, na kateri se sodobnost zliva z oživljanjem kulturne dediščine in dostopnimi metodami samooskrbe. Ponuja delavnice, ki nudijo edinstveno možnost učenja novih veščin in znanj, ustvarjanje, kreativno izpopolnitev ter sodelovanje v skupnosti, ki na vsakem koraku odseva bogato dediščino lokalnega okolja. 

Eva in Aljaž  sta mesto zamenjala za podeželje, da bi živela bolj trajnostno, gradila z naravnimi materiali in si pridelovala svojo hrano. Sanjski dom sta si ustvarila v Novem Kotu, na 800 m visoki planoti nad Babnim Poljem. Na le 1,2 hektara združujeta znanje regenerativnega kmetijstva, raziskujeta tradicijo ročne obdelave in uporabe lesa ter gradita povsem sama.

 

Petra Škarja rada potuje, obožuje naravo, malo je izbirčna pri hrani in kljub dolenjski krvi ne pije cvička. Nekoč zaljubljena v odbojko, zdaj le amaterska ljubiteljica športa. Smisel življenja vidi v ustvarjalnosti in odnosih. Še vedno ostaja ena od sanjačev, ki mislijo, da s spremembo posameznika lahko spremenimo svet. Je avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi pravijo, da je najuspešnejša Ameriški milijonarji so spregovorili. Za njo najuspešnejša knjiga pa je CAMINO – Od suženjstva do svobode, ki se je dotaknila največ src in spremenila največ življenj.