Mednarodna konferenca Voditelj prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar

Konec maja 2019 je na Brdu pri Kranju potekala mednarodna konferenca Voditelj prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar: s personaliziranim pristopom do zavzetih zaposlenih. Z namenom širšega družbenega ozaveščanja in podpore delodajalcem pri aktivnem staranju delovne sile so dogodek organizirali Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Zveza ljudskih univerz Slovenije in podjetje Optius Moja zaposlitev.  Konferenca je bila zelo dobro obiskana s strani izobraževalcev, podjetnikov in odločevalcev v politiki.

V kakšnem delovnem okolju bomo pripravljeni delati dlje? Kako je temu treba prilagoditi vodenje v organizacijah oziroma podjetjih? Kakšna osebnost naj bo voditelj? Zakaj postaja personalizacija na kadrovskem področju vse bolj pomembna? Kako upoštevanje raznolikosti v delovnem okolju in spodbujanje potencialov zaposlenih prispevata k uspešnosti podjetij? Kako graditi zgodbe o uspehu, ki temeljijo na zadovoljnih, zavzetih in uspešnih zaposlenih? Na ta in še mnoga druga vprašanja so odgovorili sodelujoči na mednarodni konferenci Voditelj prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar. Ta je v torek, 28. 5. 2019, v Kongresni center Brdo pri Kranju privabila več kot petsto direktorjev družb, vodij kadrovskih služb, strokovnih sodelavcev na področju HR, vodij izobraževanj in drugih predstavnikov podjetij oziroma gospodarskih družb. Ravno oni imajo ključno vlogo pri vpeljavi sprememb. (Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije)

Na konferenci so predstavili tudi primere dobrih praks in med njimi je bilo sodelovanje Ljudske univerze Kočevje s podjetjem Melamin iz Kočevja. Vabljeni k ogledu videoposnetka.

Zapisala: Sonja Hribar

 

Posted in Aktualno.