Kdo smo

Ljudska univerza Kočevje je javni zavod, neprofitna izobraževalna organizacija, ki nima zagotovljenega obstoja v programu državnega šolstva. Prav to dejstvo naš strokovni tim vodi v pripravo bogate ponudbe formalnega in neformalnega izobraževanja ter programov usposabljanja za otroke, odrasle in starejše.

Razvijamo in negujemo proces vseživljenjskega učenja in odpiramo vrata znanja željnim udeležencem. V naše programe se udeleženci in študentje vključujejo zaradi pridobivanja novih znanj, spretnosti in kompetenc za svojo strokovno in osebnostno rast. Le-ti jim nudijo dodatno vrednost na trgu dela, večjo možnost napredovanja in splošni ugled.

Ponudbo naših programov širimo na področja, ki so najbolj perspektivna in dajejo našemu okolju možnost zaposlovanja. Odlikuje nas strokoven tim, tako redno zaposlenih strokovnih delavk, kakor tudi zunanjih sodelavcev, s pomočjo katerih zagotavljamo kakovosten način podajanja znanj in oseben pristop.

Smernice razvoja izobraževanja odraslih v lokalni skupnosti, ki so bile podane ob ustanovitvi Ljudske univerze Kočevje, so v zadnjem obdobju delovanja zavoda dobile nove dimenzije.

Od temeljnega cilja, omogočati odraslim prebivalcem izobraževanje s ponujenimi programi, je Ljudska univerza Kočevje prerasla v andragoško središče z opredeljenim poslanstvom:

  • ustvarjati vzpodbudno okolje za izobraževanje in vseživljenjsko učenje občanov v različnih pogojih in situacijah v vseh življenjskih obdobjih,
  • ponuditi in nenehno ustvarjati nove, visoko kakovostne izobraževalne programe,
  • z informacijami, nasveti, učnimi metodami in tehnikami omogočati nenehen razvoj in napredek posameznika,
  • razvijati kulturo učenja kot splošno in osebno vrednoto slehernega človeka in z vizijo postati vodilni javni zavod na področju javnega in splošnega izobraževanja odraslih v Sloveniji z razvito visoko kakovostno dejavnostjo, ki bo uresničevala razvojne usmeritve in cilje, ki so v nacionalnem kot tudi lokalnem interesu.

Naša vrata so odprta tudi zato, da vam pomagamo pri odločitvi in vam svetujemo.

Veseli bomo, če boste preleteli našo ponudbo in morda spoznali, da je sedaj napočil čas za nov korak v vašo boljšo prihodnost.
Pogumno!

Posted in Nekategorizirano.

Dodaj odgovor