Karierni center za mlade VšečKAM in GREM- zaključek in nadaljevanje?

Podjetniški inkubator Kočevje je predstavljal pomemben del partnerstva Kariernega centra za mlade VšečKAM in GREM. V treh letih smo izvajali delavnice in aktivnosti za osnovnošolce in dijake od Fare do Loškega Potoka. Aktivnosti so temeljile na razvoju spodbujanju in razvoju kariernih priložnosti, raziskovanju in spoznavanju poklicnih profilov, spoznavanju gospodarstva in delodajalcev ter uspešnih zgodb posameznikov. 

Vzpostavili smo zdrav in kakovosten odnos z OŠ od Fare do Loškega Potoka in učence spodbudili k gradnji kariernega mozaika. Več kot 300 učencem smo nudili individualno, poglobljeno karierno svetovanje in ob podpori svetovalnega pripomočka Iskanje poklicne poti SDS-R osnovnošolce in starše spodbudili k raziskovanju interesov otrok. Posebna ciljna skupina so tudi starši. Spoznali smo, da nimajo dovolj pravih informacij o izobraževalnem sistemu in ponudbi izobraževalnih programov. Pogosto otroka poznajo kot osebnost, mnogokrat pa pri otroku ne prepoznajo interesa, še posebej, če je le-ta razpršen. Tukaj ključno vlogo odigra Karierni center za mlade. 

Z aktivnostmi Kariernega centra za mlade nadaljujemo, saj vemo, da je se uspešna karierna zgodba posameznega učenca lahko gradi zgolj dolgoročno in kontinuirano. Mi smo pri tem v podporo!

Kljub temu pa lahko še vedno raziskujete našo spletno stran www.kariera-mladi.si, kjer najdete več informacij, če nas želite kontaktirati. Vabljeni tudi k prebiranju kariernih intervjujev in uporabi kariernih gradiv za mlade, starše in strokovne delavce.

Konec avgusta smo partnerji svoje aktivnosti prikazali na zaključni konferenci v Celju. Več v utrinkih…Uspešno karierno raziskovanje želimo!

OBVESTILO: Zaključek projektnih aktivnosti Kariernega centra za mlade VšečKAM in GREM

 

Posted in Aktualno, Karierni center za mlade - VšečKAM in GREM (Enota Kočevje).