Še en niz kariernih dogodkov je uspešno za nami. Pričeli smo ga s Festivalom poklicev, nadaljevali z Dnevi odprtih vrat kočevskih podjetij. 💪✌🙃🙃
Učence 8. razredov, 5 OŠ in dijake SPI programa mizar, smo popeljali po proizvodnih prostorih kočevskih podjetij. Kar 13 podjetij je na široko odprlo vrata in spregovorilo o potencialnih poklicnih profilih za mlade.
Mladi so iz prve roke spoznali, kakšno je delovno okolje v podjetju, postopek dela in politika zaposlovanja.
Vrata so na široko v prihodnosti odprta tehničnim poklicnim profilom, kot so strojniki, elektrotehniki, upravljalci CNC strojev, varilci, kemijski tehniki in razvojni inženirji. Veliko teh poklicev pa opravljajo tudi ženske. Kar smo tudi osebno videli. Širimo zapis delodajalcev: “Pridobljena izobrazba je vstopni pogoj za vključitev v nek delovni proces, še posebej v tehničnih strokah. Strokovne in specifične izkušnje pa se kalijo pri samem procesu dela. Vsako delovno mesto zahteva svoja specifična znanja. Z voljo do dela in samoiniciativnostjo še tako zahtevna specifična znanja hitro dosežemo in jih ves čas nadgrajujemo.”

Zato vsi, ki še niste odločeni, KAM in KAKO NAPREJ PO OSNOVNI ŠOLI ali SREDNJI ŠOLI, obiščite VšečKAM in GREM – Karierni center za mlade. Delujemo v Kočevju, lokacija Ljudska Univerza Kočevje. Z vami bo svetovalka Maja Rupnik, maja.rupnik@lu-kocevje.si.