IPA ROK 4

­

Ljudska univerza Kočevje (LUK) kot partner sodeluje v projektu Moč rokodelstva v preteklosti daje znanje sedanjosti in ohranja prihodnost z akronimom ROK4 v okviru IPA operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013.

Projekt traja od 1. 2. 2015 do 31. 3. 2016

Partnerji v projektu:

Vodilni partner Ljudska univerza Šentjur (http://www.lusentjur.si/)
Partner TZO Štrigova (http://www.strigova.info/)
Partner TZO Marija Bistrica (http://www.tz-marija-bistrica.hr/)

Vključene regije:

Slovenija: Savinjska regija, Jugovzhodna Slovenija
Hrvaška: Međimurska županija, Krapinsko-zagorska županija

Osnovni namen projekta je usposabljanje novih nosilcev rokodelskih obrti in spoznavanje in ohranjanje tradicionalne kulinarike. To pomembno prispeva k dvigu zaposlitvenih kompetenc na programskem območju. Pri tem je pomemben vidik vključevanja socialno ranljivih družbenih skupin. Obudili bomo izkustveno znanje starejših odraslih, samozaposlenih gospodinj in tistih, ki imajo rokodelsko obrt. Cilj sodelovanja je prispevati k ohranjanju evropske kulture dediščine s pomočjo prenosa znanj iz starejše na mlajšo generacijo. S projektom bomo oblikovali programa izobraževanja za mladino na področju kulturne dediščine – rokodelske obrti in tradicionalne kulinarike.

Mladino bomo izobrazili za razumevanje koncepta osnovne kulturne dediščine domačega okolja in projektnega območja. Ustvarili bomo izobraževalno didaktične oblike, ki trajnostno prispevajo k ohranjanju kulturne dediščine. Starejšim bomo omogočili, da izkustveno znanje posredujejo mlajšim generacijam. Izvedli bomo promocijo dediščine na projektnem območju s skupno spletno stranjo, brošuro, čezmejno kulturno prireditvijo, video zapisi rokodelskih obrti in tradicionalne kulinarike.

unnamed (1)unnamed (2)

LOGO

INFORMACIJE

Jurij Pelc
tel: +386 (0)1 89 38 270
mail: jurij.pelc@lu-kocevje.si

SPLETNA STRAN

www.rok-4.eu

PARTNERJI

Novice

Delo na Ljudski univerzi v času od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021

Objavil |1. 4. 2021|

 

Dragi prijatelji in bodoči prijatelji Ljudske univerze Kočevje,

v skladu z odlokom vlade (RS URL, št. 47/2021) bodo naše pisarne in učilnice od 1. do 11. aprila 2021 za obiskovalce zaprta. Seveda pa smo na voljo

31 DNEVNI IZZIV ZA BOLJ SREČNO ŽIVLJENJE

Objavil |22. 4. 2020|

Spodnji 31 dnevni izziv za mentalno zdravje je kot preobrazba za naše boljše razpoloženje! Mali koraki, ki so primerni za vsakogar, nam pomagajo do bolj mirnega in srečnega počutja. Najboljše pa je, da zanje ne

NA DALJAVO DELAMO ZA VAS IN Z VAMI

Objavil |24. 3. 2020|

V času ukrepov, povezanih s koronavirusom, je uprava Ljudske univerze sicer uradno zaprta, kar pa ne pomeni, da zaposleni ne mislimo na vas, saj vas že pošteno pogrešamo. Zavedamo se namreč, da z izolacijo od

Povabilo k ogledu prispevka o projektu “Moč rokodelstva” na TV Kočevje

Objavil |8. 7. 2016|

Vabljeni k ogledu prispevka TV Kočevje o projektu “Moč rokodelstva”, v katerem je predstavljen projekt “Moč rokodelstva v preteklosti daje znanje sedanjosti in ohranja prihodnost (akronim ROK 4)”.

V sodelovanju s partnerji iz Slovenije in s Hrvaške so

Moč rokodelstva

Objavil |30. 3. 2016|

Na Ljudski univerzi Kočevje so uspešno zaključili projekt Moč rokodelstva v preteklosti daje znanje sedanjosti in ohranja prihodnost.

V sodelovanju s partnerji iz Slovenije in s Hrvaške so izvedli izobraževalne aktivnosti, preko katerih so mladi, vključeni

Radijska oddaja o projektu ROK4

Objavil |29. 3. 2016|

Projekt Moč rokodelstva v preteklosti daje znanje sedanjosti in ohranja prihodnost(akronim ROK 4) gre h koncu. Na spodnji povezavi lahko poslušate radijsko oddajo, v kateri so sodelovali udeleženci projekta.