Dnevi svetovanja za znanje 2022 in regijski festival zaTE

Dnevi svetovanja za znanje 2022 in regijski festival zaTE od 21. 9. do 23. 9. 2022

Letos potekajo že 18. Dnevni svetovanja za znanje in 11. regijski festival zaTe. Organizirane bodo brezplačne delavnice in predstavitve za brezposelne, zaposlene, upokojence, udeležence izobraževanja odraslih in srednješolce.

Program Festivala zaTe

V Kočevju se bodo udeleženci lahko vključili v delavnico Dobra samoocena je ključna za uspešnejšo samozaposlitev, ki bo v četrtek, 22. 9. 2022, ob 10. uri v učilnici 2 na LUK. Dobili bodo odgovore na pogosta vprašanja, ki si jih zastavimo, ko začnemo razmišljati o samostojni podjetniški poti: zakaj ustanoviti svoje podjetje, kako ustanoviti svoje podjetje, kje lahko pridobim finančno pomoč in kam se lahko obrnem za dodatno pomoč.

Isti dan bo v dvorani Srednje šole Kočevje ob 11. uri potekala okrogla miza Ženske v podjetništvu: izzivi in priložnosti. Na okrogli mizi bodo lokalne podjetnice predstavile svojo karierno pot. Spregovorile bodo o začetku svoje poti, kje so dobile spodbudo, kakšne ovire so se jim postavile na pot in kako so jih preskočile. Govorile bodo o mnogoterih izzivih kot so dostop do financ in informacij, usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ter o primerih dobrih praks in uspehov, izhajajoči iz lastnih izkušenj.

Na odru na zelenici pri Srednji šoli bo v petek ob 12.30 potekala prireditev Z roko v roki. Na velikem odru se bodo predstavili udeleženci in prijatelji Ljudske univerze Kočevje. Ples, petje in drugi talenti bodo za eno uro prevzeli našo pozornost.

Vzporedno bo potekala Stojnica znanja, kjer boste lahko poklepetali z našimi informatorji in svetovalci o možnostih vključitve v tečaje, delavnice, usposabljanja itd., ki jih ponuja lokalno okolje in tudi širše. Lahko boste preverili, ali je v naši ponudbi izobraževanj kaj takšnega, kar vas mika ali pa nam boste zaupali vaše izobraževalne potrebe in interese. Petek pa je tudi Dan za skrito znanje. Na stojnici znanja vam bomo predstavili postopek ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja. Gre za znanja, ki jih odrasli pridobimo pri delu, pri različnih neformalnih izobraževanjih, pri ukvarjanju s hobiji, pri društveni dejavnosti in znotraj družine. S svetovalko se boste dogovorili glede izvedbe postopka v okviru svetovalne dejavnosti.

Petkovo dogajanje na stojnici bodo popestrile zanimive aktivnosti, kjer boste z malo sreče in spretno roko zadeli tudi kakšno nagrado.

Celotno petkovo dogajanje bo spremljala odprta kuhinja pod naslovom Okusi Evrope. Druge kulture najbolje spoznamo skozi jedi. Tudi Kočevje je kulturno bogato okolje in zato bo spremljajoča dejavnost stojnice znanja in prireditve na velikem odru ravno odprta kuhinja. Pridite in poskusite nekaj novega. Verjamemo, da boste navdušeni.

Organizatorja festivala sta RIC Novo mesto in Zavod za zaposlovanje Območna služba Novo mesto, izvedbo festivala so omogočile tudi ljudske univerze v regiji: LU Kočevje, ZIK Črnomelj in CIK Trebnje. Z LU Kočevje sodeluje tudi Urad za delo Kočevje. Festival poteka v sklopu aktivnosti Dnevi svetovanja za znanje, ki jih pod okriljem Andragoškega centra Slovenije izvajajo središča za izobraževanje odraslih (ISIO središča) in središča za samostojno učenje po vsej Sloveniji.

Festival se bo odvijal v Kočevju, Novem mestu, Trebnjem in Črnomlju. Udeležba na dogodkih festivala je brezplačna.

Za več informacij:

Sonja Hribar, svetovalka in vodja Svetovalnega središča Kočevje telefon 01 893 82 70; 041 708 483; e-naslov: sonja.hribar@lu-kocevje.si