Dnevi svetovalnih središč 2018

Ljudska univerza Kočevje je sodelovala na 7. regijskem Festivalu zaTE – Znanje aktivira te, ki ga izvaja RIC Novo mesto v sodelovanju z večjimi ustanovami za izobraževanje odraslih v jugovzhodni regiji. Festival je potekal v okviru Dnevov svetovalnih središč, znotraj dejavnosti projekta Svetovanje od 2016 do 2022. Letošnji program tega velikega kariernega dogodka, ki je potekal med 26. in 28. septembrom, je ponudil informacije in koristna znanja za izboljšanje zaposlitvenih možnosti ter kompetenc za aktivnejše življenje v prihodnosti.

V Kočevju smo gostili pisateljico Mileno Miklavčič, avtorico znane knjige »Ogenj, rit in kače niso za igrače«, ki je v svojem slogu, brez dlake na jeziku, spregovorila o medgeneracijskih odnosih nekoč in danes. Nena Dautanac iz Šole Odličnosti je izvedla aktivno delavnico o komunikaciji na delovnem mestu. Anja Vesel in Irina Raišić iz Urada za delo Kočevje sta udeležencem delavnice »Dobra samoocena (je ključna) za hitrejšo zaposlitev« pomagali spoznati pomembnost poznavanja lastnih kompetenc za razvoj osebne kariere. Na Podjetniškemu inkubatorju Kočevje so v sklopu izvajanja projekta SIO 2018-2019 izvedli strokovni dogodek, namenjen delodajalcem »Nove tehnike zaposlitvenih intervjujev – jih poznate?«.

Ljudska univerza je poskrbela tudi za aktivno promocijo Svetovalnega središča Pokolpje. Na kočevski tržnici smo nudili informacije o možnostih brezplačnega svetovanja in bogati ponudbi brezplačnega izobraževanja na Ljudski univerzi Kočevje. Verjamemo, da smo obiskovalce naše stojnice prepričali kako pomembno si je vzeti nekaj časa za naložbo v lastno znanje ali zgolj za bolj kakovostno preživljanje prostega časa.

Zapisala: Melita Oražem

Posted in Aktualno.