Dan medgeneracijskega sodelovanja in učenja, sreda 7.10.2015

Naslov aktivnosti: Ela Peroci: Muca Copatarica
Vodila: Dragica Gornik
Udeleženci: otroci vrtca Kočevje – enota Biba Livold

V dnevu medgeneracijskega učenja smo ponovno gostovali v Vrtcu Kočevje, enota Biba Livold, kjer je mentorica prof. ga. Dragica Gornik pripovedovala pravljico Ele Peroci: Muca Copatarica. Iz spodnjih fotografij je razbrati navdušenje, igrivost in učljivost mladih nadobudnežev.


Naslov aktivnosti: Telefonija nekoč in danes
Vodili: Petra Falkner in Leyla Falkner
Udeleženci: Dom starejših občanov Kočevje in ŠENT

Gostovali smo tudi v DSO Kočevje, kjer smo skupaj z udeleženci doma in ŠENT-a predelali tematiko sporazumevanja s pomočjo telefona nekoč in danes. O tem kako so včasih uporabljali telefon za medsebojno komunikacijo so nas poučili starejši, mlajši pa smo jim skupaj z mentoricama gdč. Petro Falkner in gdč. Leylo Falkner nazorno prikazali možnosti, sposobnosti in hitrost današnjega telefonskega sporazumevanja.

Naslov aktivnosti: Kako skrbeti za hišne ljubljenčke!?
Vodila: Anja Rogan – Društvo za zaščito živali Kočevje
Udeleženci: učenci 5.b. razreda osnovne šole Zbora odposlancev in ostali
 
Na LU Kočevje nas je obiskala  gdč. Anja Rogan iz Društva za zaščito živali Kočevje. Otrokom iz 5.b. razreda osnovne šole Zbora odposlancev je predstavila ravnanje z hišnimi ljubljenčki, otroci pa so predavateljici pripovedovali svoje zgodbe in dogodivščine.

Naslov aktivnosti: Učenje nemškega jezika skozi igro
Vodili: Petra Falkner in Leyla Falkner
Udeleženci: učenci 2. razreda osnovne šole Zbora odposlancev

Delavnica učenja nemškega jezika skozi igro, ki sta jo vodili Petra in Leyla Falkner, je potekala v osnovni šoli Zbora odposlancev, udeležili pa so se je učenci 2. razreda. V prijetnem druženju so barvali pobarvanko in se naučili poimenovanja barv v nemškem jeziku.
 
 

Naslov aktivnosti: Z gibanjem do zdravja; Uravnoteženo prehranjevanje
Vodili: Anja Janeš, Franc Valda in Miha Benčina

Zaradi deževnega dne nismo izpeljali terenskega pohoda, kot je bilo prvotno zamišljeno temveč smo združili tematike z gibanjem do zdravja, Uravnoteženo prehranjevanje in popotniška malha v poučevalno temo, ki se je dopolnjevala pri predstavitvi posameznega mentorja. Ti so: Anja Janeš, Franc Valda, Miha Benčina.
  

Naslov aktivnosti: Novodobna učenja
Vodil: Dejan Pilko (projektni vodja – društvo IZVIR)

Gost Dejan Pilko, ki je projektni vodja pri Društvu Izvir nam je predstavil pomen nujnih sprememb v načinu razmišljanja ljudi. S tem je moč doseči do bolj kvalitetnega tako osebnega kot družbenega življenja vsakega izmed nas.

 

Posted in Aktualno.

Dodaj odgovor