Dan medgeneracijskega sodelovanja in učenja, sreda 17.6.2015

  • Pripovedujem ti zgodbo in ti meni             

vodila : Živa Ogorelec
lokacija : Pokrajinski muzej Kočevje 

V Pokrajinskem muzeju Kočevje je potekala prijetna delavnica Pripovedovanja zgodb in igranja iger, ki jo je vodila Živa Ogorelec. Udeleženci so bili učenci 3. razredov osnovne šole Zbora odposlancev. Otroci so uživali ob poslušanju različnih zanimih zgodbic animatorke, potem pa so tudi sami pripovedovali zgodbice o sebi in svojih sošolcih.

 

 

 

  • Urejanje vrta

vodili : Sonja Hribar in Slavica Osmak
lokacija : vrt na Oš ob Rinži
 
Na vrtu pri OŠ Ob Rinži Kočevje so znotraj projekta Zdravko vzpostavili zelenjavni vrt . V sredo, 17. junij 2015, pa smo v sklopu dneva medgeneracijskega učenja pomagali zasaditi sadike jagod in buč. Pri zasaditvi nam je pomagala Polona Šterk, ki je uredila skupine otrok in pripravila dvourni program. Pri zasaditvi so sodelovali učenci OPB oddelkov 2. in 4. razreda ter njihove učiteljice, ki so zasadili sadike, zastrli nekatere gredice s slamo in vse grede na njivi označili z označevalnimi tablicami.

 
 
 

  • Zadnji kočevski kmečki upor 1809

vodil : Mihael Petrovič ml.
lokacija : Pokrajinski muzej Kočevje
 
Skozi preteklost naših krajev nas je popeljal g. Mihael Petrovič ml. z zanimivim predavanjem o zadnjem kočevskem kmečkem uporu l 1809. Po uvodnem nagovoru ter uvodu v predavanje direktorice muzeja ge. Vesne Jerbič Perko nam je predavatelj podrobno opisal zadnji kmečki upor na kočevskem. Predavanja se je udeležilo kar nekaj obiskovalcev, ki so ob koncu predavanja dobili odgovor na marsikatero zastavljeno vprašanje.

 

 

Posted in Aktualno.

Dodaj odgovor