Črpanje evropskih nepovratnih sredstev/priprava in izvedba projektov, sofinanciranih iz EU sredstev

Glede na finančno perspektivo in nove finančne okvirje EU 2014-2020 v letu 2014 pričakujemo objavo mnogih razpisov z različnih področij, kjer bodo na voljo sredstva za prijavo in realizacijo projektov, ki morda predstavljajo uresničitev vaših idej.

Zavedamo se, da je, še posebej zaradi trenutne gospodarske situacije, pomen nepovratnih sredstev za razvoj organizacij bistven.

Z izobraževanjem, ki vam ga ponujamo, vam želimo približati načine za pravilni izbor razpisa, vas želimo usposobiti za učinkovito pripravo administrativnega, vsebinskega in finančnega dela projekta. Končni “produkt” ponujenega izobraževanja je izdelana projektna prijava, ki bo pripravljena za prijavo ob ustreznem razpisu.

Cilj programa:

  •  znati prepoznati in razviti projektne ideje,
  •  razumeti zahteve razpisov in znati v skladu z njimi prilagoditi svojo projektno idejo,
  •  razumeti načela pisanja projektne vloge in jo znati pripraviti,
  •  znati pripraviti proračun in časovni načrt projekta.


Rezultat programa: konkretna projektna vloga za razpis.

Tovrstno izobraževanje v Kočevju ponujamo prvič, z namenom usposobiti čim več predstavnikov javnih zavodov in društev – nevladnih organizacij za samostojno in uspešpno pripravo projektov na EU razpise ter s tem pridobivanje sredstev za razvoj in izvajanje svojih idej.

Predvidevamo 8 praktičnih delavnic z izkušenimi strokovnjaki, ki bodo potekale ob petkih dopoldne med 9. in 13. uro v računalniški učilnici Ljudske univerze Kočevje (II. nadstropje).

Prijavite se lahko s pomočjo spletnega obrazca INFORMATIVNA PRIJAVA, lahko nas obiščete na sedežu LU Kočevje v času uradnih ur, pišete na info@lu-kocevje.si  ali pokličete kontaktno osebo za dodatne informacije oz. tajništvo LU Kočevje ((0)1 89 38 270). Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest.

Prepričani smo, da boste prepoznali priložnost in prepoznali potencialne udeležence programa, katerim boste omogočili udeležbo. 

INFORMACIJE: 
Melita Oražem
tel: +386 (0)1 89 38 277
mail: melita.orazem@lu-kocevje.si

Posted in Aktualno.

Dodaj odgovor