Brlog znanja v Pravljičnem gozdu

V sklopu decembrskih dogodkov na mestni ploščadi v Kočevju smo se tudi na Ljudski univerzi Kočevje odločili, da se obiskovalcem predstavimo s pestrimi aktivnostmi, ki v naše okolje prinašajo vedno nove možnosti izobraževanj in usposabljanj.

Na stojnicah v Pravljičnem gozdu smo predstavljali naše tekoče projekte. Na prvi stojnici smo razstavili makete tarčnih vrst, ki so nastale znotraj projekta Life Kočevsko. V sklopu istega projekta je bil obiskovalcem na ogled postavljen tudi infomat, ki bo stal v Orlovi sobi v Kočevski Reki. Infomat je bil zanimiv tako otrokom kot tudi starejšim, saj na interaktiven način posreduje informacije o Reškem jezeru in tarčnih vrstah, ki živijo na omenjenem območju.

Na drugi stojnici smo se predstavili s programi Univerze za tretje življenje obdobje, Oživljanja podeželja in Centra za medgeneracijsko učenje. Obiskovalci so si ogreli roke z Miklavževim čajem, ki nam ga je pomagal pripraviti g. Alojz Vidic, za prigrizek pa smo pripravili zelenjavne in pica mafine.

Naša tretja stojnica, Medvedova menjalnica, je bila med vsemi najbolj obiskana. Obiskovalce so privabila sadna nabodala oblita s čokolado in stojnica polna igrač, iger, didaktičnih pripomočkov, knjig in še bi lahko naštevali. Hkrati je potekala tudi medvedova nagradna igra.

Dogajanje ob stojnicah smo popestrili  s kulturnim programom. Druženje smo pričeli s kitarskih duetom Line in Neže Adamič. Sledil je nastop Primoža Turka v spremljavi Janija Kovačeca. Prireditev sta povezovala Žiga Murn Lindič in Tjaša Šarkezi, ki sta svoje delo opravila z veliko mero strokovnosti. Ne smemo pa pozabiti na našega »čisto pravega medveda« Tima Potiska, ki je skrbel za dobro voljo.

Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujemo za njihov dragoceni prispevek k sooblikovanju našega brloga.

Vsem bralcem zaposleni na LU Kočevje želimo prijetne praznične dneve, v novem letu pa obilo sreče, zdravja in poslovnih ter osebnih uspehov.

Sonja Hribar, LU Kočevje

 

Posted in Aktualno.