Ali poznam otrokove želje in začrtano karierno pot?

Starši ste pogosto “prvi osebni svetovalec” svojemu otroku ob odločitvah, kam naprej po končani OŠ ali SŠ. Pogosto pa se dogaja, da starši nimamo vseh potrebnih aktualnih informacij glede tega. Zato je izredno pomembno, da poznamo osnovna izhodišča in načine, kako lahko otroku svetujemo in mu tako omogočimo najboljšo izbiro. Seveda so vam ob tem na voljo tudi in predvsem strokovnjaki šole in tudi svetovalka Kariernega centra za mlade v Kočevju, Maja Rupnik (maja.rupnik@lu-kocevje.si) 

Vabljeni na predavanje za starše učencev zadnje triade OŠ, z naslovom KAKO LAHKO POMAGAM OTROKU PRI IZBIRI ŠOLE IN POKLICA?

  • Načrtovanje kariere nekoč in danes 
  • Ali upoštevati napovedi na trgu dela? 
  • Dejavniki kariernih odločitev pri mladostnikih, vloga in vpliv staršev 
  • Katere informacije mladostnik potrebuje in kje/ kako jih lahko pridobi? 

Predavanje bo v sredo, 19. januarja ob 17.00. Prijava ni potrebna. 

Predavanje bo potekalo preko zoom povezave:

https://arnes-si.zoom.us/j/93846294068?pwd=R3Bjb0Y3MEpMeXhqS0ZuMFhRcTM4dz09 

Meeting ID: 938 4629 4068 

Passcode: 841704 

Izvajalka je Maruša Goršak, univ.dipl. ped./andr., karierna svetovalka  

Maruša Goršak je pedagoginja/andragoginja ter licencirana SDI moderatorka z raznolikimi izkušnjami s področja karierne orientacije. Vodi karierne programe za različne ciljne skupine (mlade, starše, svetovalne delavce, iskalce zaposlitve). Ob tem izvaja treninge za razvoj mehkih veščin ter sodeluje pri pripravi in izvedi storitev za razvoj kadrov.  Udeleženci jo opisujejo kot dostopno in energično predavateljico, ki zna teorijo povezati s praktičnimi primeri.  

Predavanje poteka v okviru Kariernega centra za mlade VšečKAM in GREM, enota Kočevje in je financirano s strani ESS in MDDSZ.

Posted in Aktualno, Karierni center za mlade - VšečKAM in GREM (Enota Kočevje).