Naziv po zaključku izobraževanja
Gastronomsko-turistični tehnik/tehnica
Trajanje izobraževanja
Izobraževanje traja eno leto. Izobraževalni program je ovrednoten s 60 kreditnimi točkami.
Pogoji za vpis:
- uspešno zaključen četrti letnik gimnazije ali zaključni letnik izobraževalnega programa za pridobitev srednje strokovne izobrazbe.
Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora udeleženec/ka uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
- obvezne strokovne module,
- izbirne strokovne module.
Poleg tega mora opraviti:
- obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
- poklicna matura.
Vsebina poklicne mature:
- pisni in ustni izpit iz slovenščine,
- pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
- pisni in ustni izpit iz matematike ali tujega jezika,
- izpitni nastop in zagovor.
INFORMACIJE
Melita Oražem
tel: +386 (0)1 89 38 272, +386 (0)51 414 706
mail: melita.orazem@lu-kocevje.si
PRIJAVA
Več informacij lahko pridobite osebno na upravi OE Ljudska univerza Kočevje v času uradnih ur, ali po telefonu (01) 89 38 270 ali 051 414 706 ali po e- pošti info@lu-kocevje.si.
Prijave sprejemamo do konca septembra 2021 oz. do zasedbe prostih mest.
POVEZAVE
Predmetnik ali brošura
Mesečna preglednica izpitnih rokov
Urniki in obvestila
Pravila ocenjevanja v srednješolskih programih
Opravljanje poklicne mature
Informacije o poklicni maturi